Lukio on suoritettu ja kirjoitukset ohi. Jännittää vähän, pysyykö tulokset samoina kuin alustavat arvioinnit. Alla on pitkän englannin L, ja kevään kirjoituksista olisi mahdollista saada L äikästä, ruotsista ja ranskasta. Psykologiasta tulee luultavasti E.

Aloitin pääsykokeisiin lukemisen joitakin päiviä viimeisten kirjoitusten jälkeen. Pyrin yliopistoon opiskelemaan psykologiaa ja ranskaa. Tilastomatikkaa pitäisi kovasti opetella. Studentin t-jakauma, Pearsonin tulomomenttikorrelaatiokerroin, keskihajonnan keskivirhe... Olen kohta lukenut kirjan läpi, seuraavaksi pitäisi opetella asiat ja kaavat etu- ja takaperin - sekä laskea, laskea ja laskea. Kävin vain lyhyen matikan pakolliset kurssit, joten työtä on vähän enemmän kuin pitkän matikan lukeneilla hakijoilla. Hirvittää koko pääsykoe, haluan niin kovasti sisälle, eikä välivuosi kiinnosta. Toivotaan parasta.

Ihanaa, ettei enää tarvitse istua koulussa. Sinänsä harmi, sillä kavereita näkee nykyään harvoin. En ole aktiivisesti pitänyt yhteyttä moneenkaan, vaikka pitäisi kyllä. Moni tuntuu olevan töissä tai jossain muualla päin Suomea liesussa, ja pessimistinä ajattelen, että "ei niillä oo aikaa", joten ei tule kovin usein ketään pyydettyä mihinkään. Yhden kaverin kanssa tosin sovittiin tuplatreffit ensi viikoksi. Kivaa! :)

Huomenna pitäisi lähteä metsäilemään vartion yöretkelle. Olen siis vj (vähän yli-ikäinen, mutta minkäs teet, kun ei ole johtajia...), vedän tyttövartiota neljättä vuotta. Vielä tänään pitäisi kehitellä pieni ensiapukoulutustuokio ja kärrätä kaupasta muonat. Ja pakata rinkka. Ja hakea kololta laavut ja trangiat sun muut. Argh! Kiva mennä pitkästä aikaa ulos tulille nukkumaan - tai valvomaan, jos on kovin kova pakkanen ja huono tuuri. Toivottavasti ehdin tänään ajoissa nukkumaan, viime yö oli hieman lyhyenpuoleinen kun olin poikakaverin luona yötä.

Palailen asiaan, kun tulen sunnuntaina takaisin sivistyksen pariin ja naputteluetäisyydelle näppäimistöstä. :)